BİTLİS / TATVAN - Tatvan Van Gölü Ortaokulu

Eyl

Eğitimci -Sosyolog- Aile Danışmanı Mehmet Şah MARHAN tarafından velilerimize yönelik "Çocukla İletişim" konusunda eğitim semineri düzenlendi.

Eyl

Duyu organlarımızın öğrenme sürecine katkıları farklı oranlarda olur. Bu dikkate alınarak hazırlanacak materyaller eğitimin verimliliğini ve kalitesini de artırır. Bu etki şu şekildedir:

%83 görerek

%11 işiterek

%3,5 koklayarak

%1,5 dokunarak

%1 tadarak öğrenilir.

Binbir emekle oluşturduğumuz laboratuvarımız öğrencilerimizin ögrenmelerine katkıda bulunmaya devam ediyor.Konumuzun Güneş Sistemi olduğu bu dersi laboratuvarımızın koridorunda işleyerek daha hızlı ve daha kalıcı öğrenmelere imza attık. Öğrencilerimizin derse olan ilgisi ise motivasyonumuzu artırmaya devam ediyor.

Eyl

Eylül ayı Mesleki Eğitim Çalışmaları'nda bu yıl çeşitli seminerler ve etkinlikler yaptık. Çalışmalarımızı öğretmenlerimizle birlikte Öğretmen Evi'nde gerçekleştirtiğimiz kahvaltı etkinliği ile taçlandırarak tamamladık. Eğlenceli geçen bir Eylül Seminerinden sonra yeni eğitim -öğretim yılına hazırız.

Eyl

Mesleki eğitim çalışmalarımızla hem öğreniyor,hem seminer yapıyor,hem de eğleniyoruz.

Ağu

2022 LGS sınavında öğrencilerimiz büyük başarı elde etmiştir. Bu başarıda emeği geçen başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimizi ve desteklerini esirgemeyen velilerimizi tebrik ediyoruz. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.

Haz

2021-2022 eğitim- öğretim yılının son zili bugün çaldı. Pandeminin ardından yüz yüze başlayan eğitim yılımızı yüz yüze olarak tamamladık. Öğrencilerimiz uzun bir yılın ardından bir karne heyecanı daha yaşayarak yaz tatiline girdiler.

Haz

Genç yazarımız 7/A sınıfı öğrencimiz  Eylül AKBAY dün okulumuzda gerçekleştirilen imza gününde kaleme almış olduğu ilk kitabını imzalamanın gururunu yaşadı. İmza gününe ilçe Milli Eğitim  Müdürlüğünden Şube Müdürlerimiz, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve basın tarafından gösterilen yoğun ilgiden dolayı çok mutlu olduğu görülen genç yazarımıza yazarlık hayatında ve eğitim hayatında başarılar diliyoruz.

Haz

Okulumuzun 8/A sınıfı öğrencileri mezuniyet heyecanını yaşadılar. Öğrencilerimiz; Okul Müdürümüzün ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşen mezuniyet töreninde pasta keserek, halaylar çekerek mezun olmalarını kutladılar. Öğrencilerimize ileriki eğitim hayatlarında  başarılar diliyoruz, hepsinin yolu ve bahtı açık olsun.

Haz

Okulumuz 7/A sınıfı öğrencisi Eylül AKBAY'ın ilkokul öğrencilerine yönelik kaleme aldığı kitabı çıktı. 13 Haziran Pazartesi günü sabah okulumuzda imza günü düzenleyecek olan Eylül, okulumuzda yapılacak olan kitap satışı gelirini okulumuz aile birliğine bağışlayacak. Öğrencimize yazarlık macerasında BAŞARILAR diliyoruz.

Haz

2021-2022 eğitim ve öğretim yılının sonunda  okulumuz tarafından Tatvan Kültür Merkezinde yılsonu programı düzenlendi. Okul idaremiz tarafından organize edilen programda velilerimiz sahnede enstrümanları ile çocuklarına eşlik ederek unutulmaz anlar yaşadı. Piyanodan bateriye kadar birbirinden farklı enstrümanlar ile yeteneklerini sergileyen çocuklarımız, ailelerini ve öğretmenlerini gururlandırdı.

Haz

2021-2022 eğitim-öğretim yılının sonuna geldiğimiz şu günlerde okulumuzda "Resim ve Teknoloji" sergimizin açılışını yaptık.Sergimiz bu hafta ziyarete açık olacaktır.

Serginin hazırlanmasında emeği geçen Görsel Sanatlar dersi  öğretmenimiz Elif BAHADIR'a, Teknoloji Tasarım dersi öğretmenimiz Kasım ALTUNA'a ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

19 Mayıs konulu ortaokullar arası şiir yarışmasında ilçe ikincisi olan 7/A sınıfı öğrencimiz  Eylül AKBAY'ı tebrik ediyoruz.

May

Van Gölü Okulu olarak sene sonu için bir gezi etkinliği düzenlemek için öğrencilerimize bir anket yaptık.